Wandelmaatjes gezocht voor Huys ter Swaach

Beetsterzwaag

(Geplaatst 16-04-2024)

Wandelmaatjes gezocht!

Met begeleidend gezelschap buiten wandelen. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Wij zijn op zoek naar fysiek fitte mensen die één of twee keer per week tijd vrij willen maken om te wandelen met één van onze bewoners.

Een frisse neus halen en een gezellig gesprek, het biedt zingeving aan de dag en is bovendien goed voor de gezondheid.

Project ‘Wandelmaatje’ is ontstaan na individuele verzoeken van bewoners die afhankelijk zijn van begeleidend gezelschap om buiten een wandeling maken. Maar ook bewoners die nog wel zelfstandig kunnen wandelen, genieten ervan om dit eens in gezelschap te kunnen doen.

Heeft u affiniteit met uw ouder wordende naaste en bent u daarbij;

  • Fysiek in goede conditie? Om te wandelen en eventueel een rolstoel te duwen.
  • Minimaal één keer per week minimaal 30 minuten beschikbaar?

Dan nodigen we u van harte uit voor een kennismakingsgesprek. Hierbij staat de ontmoeting centraal en krijgt u informatie over ons vrijwilligersbeleid. Bij wederzijdse match wordt u als wandelmaatje aan een bewoner gekoppeld.

Koffieschenk(st)er gezocht!

Op maandagmorgen van 9.45 – 10.45 uur zoeken wij een vrijwillig(st)er die onze bewoners in de huiskamer wil voorzien van een smakelijke kop koffie of thee. Hierna met iemand wandelen of in groepsverband een gezelschapsspel doen behoort ook tot de mogelijkheden. Heeft u tijd om onze bewoners langer gezelschap te houden, dan verwelkomen we u graag van 9.45  tot 11.30 uur.

Bent u geïnteresseerd in één van bovenstaande vrijwillige functies? Onze bewoners kijken naar u uit.

Neem contact op met:

Femmieke van der Wal

Vrijwilligerscoördinator Huys ter Swaach

fvdwal@huysterswaach.nl

0512 38 08 04