Stichting Kameraad zoekt vrijwilligers, ervaring met dementie is gewenst.

Opsterland

(Geplaatst 07-03-2023)

Vrijwilliger voor thuiswonende mensen met een dementie.

Krijgt u een warm en voldaan gevoel als u ziet dat iemand een fijne, waardevolle dag heeft? Helpt u graag ouderen die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Doet u dat door te kijken naar wat iemand zelf nog kan en nodig heeft? Kortom, bezorgt u graag een glimlach op het gezicht van een ander? Dan is vrijwilligerswerk bij Stichting Kameraad iets voor u!

Wat gaat u doen?

Bij Stichting Kameraad zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons komen versterken. Als vrijwilliger bent u kameraad van een thuiswonende oudere met dementie. Voordat u de deelnemer bezoekt, wordt er naar zijn of haar en uw interesses gekeken, zodat een passende match gemaakt kan worden. Hierop volgt een kennismakingsgesprek, waarbij u samen met één van onze coördinatoren gaat kennismaken met de deelnemer, om te kijken of er een klik is. Als de klik er is en u graag aan de slag gaat, bezoekt u de deelnemer wekelijks thuis. Tijdens de bezoekmomenten kunt u activiteiten ondernemen zoals het werken met muziek, tekenen en schilderen, contact met de natuur, bewegen en het samen ophalen van herinneringen. U stimuleert tijdens het bezoek de deelnemer door te kijken naar zijn of haar wensen, behoeftes en interesses en zoekt naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

Wie zijn wij?

Sinds september 2019 biedt Stichting Kameraad ondersteuning aan mensen met dementie. Het onderhouden en versterken van het sociale netwerk van de deelnemer en het ontlasten van de mantelzorger zijn daarbij belangrijke focuspunten binnen Stichting Kameraad. Onze kameraden bezoeken de deelnemers in hun persoonlijke en vertrouwde omgeving voor zinvolle activiteiten. Daarnaast zetten we ons in voor het versoepelen van overgangsmomenten, zoals bijvoorbeeld bij een noodzakelijke opname van een deelnemer in een verzorgingstehuis.

Wat biedt u?

  • Een actieve en ondernemende houding
  • Verantwoordelijkheidsgevoel
  • Een flexibele houding ten aanzien van de behoefte van de deelnemer
  • Empathisch vermogen 

Wat bieden wij?

  • Voldaan gevoel
  • Reiskostenvergoeding
  • Inwerktraject
  • Begeleiding in omgang met mensen met dementie

Bent u na het lezen van deze advertentie enthousiast geraakt over het werken bij Stichting Kameraad? Mail dan naar info@stichtingkameraad.nl, en dan neemt een van onze coördinatoren zsm contact met u op.