Zomerfeest

De eerste editie van het Code Hans Zomerfeest is een feit en wat een succes was het! De positieve reacties stromen binnen. We hebben allemaal ontzettend genoten en kunnen niet wachten om dit feest te herhalen. Dank aan iedereen die het zo leuk heeft gemaakt.

Klusteam Code Hans zoekt versterking

Code Hans heeft een klusteam. Het klusteam doet klusjes voor inwoners van Opsterland die weinig geld en een klein sociaal netwerk hebben. We doen alledaagse klusjes om en in huis. Zoals een schuuropruiming, tuinonderhoud of een wandje sauzen. Het klusteam kan wel wat versterking gebruiken. Wil jij je ook een keer inzetten voor inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, laat ons dat dan even weten. Ook als je één of twee keer per jaar wilt helpen, ben je welkom. App of bel even met Rob op 0611403385.

Bloeizone Beetsterzwaag

Code Hans was te gast bij het openingsevenement van de Bloeizone in Beetsterzwaag. Onlangs was er een inspirerende vitaliteitsmarkt met tal van organisaties die zich inzetten voor het welzijn van inwoners. De officiële opening werd verzorgd door wethouder Libbe de Vries en kinderburgemeester Mirre Kanters. Foppe de Haan was een van de sprekers. Naast de markt was er een open podium en diverse kinderactiviteiten. Een Bloeizone is een gebied waar inwoners samen zorgen voor een omgeving waar mensen langer in goede gezondheid kunnen blijven wonen.

Frieschepalen in actie voor de jeugd

Het begon allemaal met een gastles voor groep 7 en 8 van Code Hans op één van de basisscholen. De les heeft als titel ‘Op tournee voor een goed idee’. Daarmee haalt Code Hans goede ideeën op bij de jeugd. Favoriet bij de jeugd in Frieschepalen was een spokentocht. Na een oproep meldden zich tal van vrijwilligers om te helpen. Het werd een fantastisch evenement.

Met de bus de dorpen in

Code Hans heeft een activiteitenbus. Daarin zit sport- en spelmateriaal voor kleine en grote activiteiten. Voetbal, hockey, basketbal zijn standaard aan boord. Met de bus trekt Code Hans de dorpen in voor een spontaan wedstrijdje of als aanvulling op een buurt- of dorpsfeest. Een veldje of een pleintje is al genoeg voor een sportief evenement. Voor jong en oud. Vraag er eens naar bij Code Hans. Bel of app met Rob van der Holst op 0611403385.

Inspiratiebijeenkomst het werven van “De Nieuwe Vrijwilliger” op 7 december.

Voor alle organisaties in Opsterland, groot of klein, die werken met vrijwilligers, organiseren Code Hans, de bibliotheek, ZuidOostZorg en Gemeente Opsterland een inspiratiebijeenkomst met als thema ‘de nieuwe vrijwilliger’. In Nederland doen heel veel mensen vrijwilligerswerk. Het valt op dat bepaalde groepen ondervertegenwoordigd zijn. Zo zijn er relatief weinig nieuwkomers (mensen met een andere culturele achtergrond) vrijwilliger. Hetzelfde geldt voor jongeren en voor mensen met een beperking. Hoe maak je ook voor deze groepen vrijwilligerswerk toegankelijk en aantrekkelijk? Daarover gaat onze bijeenkomst op Nationale Vrijwilligersdag, donderdag 7 december a.s. van 17:00 tot 21:00 uur in De Skâns in Gorredijk (inclusief eten). Geen vooraankondiging gekregen? Stuur een bericht via ons contactformulier of naar ikdoemee@codehans.nl , dan mailen wij je binnenkort de uitnodiging met het programma.

Gezellige vrijetijdsmarkt in Gorredijk.

Verschillende stands stonden afgelopen zondag (03-09-2023) op de stoep voor De Skâns als onderdeel van de vrijetijdsmarkt. De focus lag op het informeren en uitnodigen van nieuwe vrijwilligers voor de verschillende deelnemende organisaties. Creativiteit, muzikaliteit, sport en spel of gewoon een helpende hand bieden stonden er centraal.

Doe mee met MDT

De MDT-aanvraag van de gemeente Opsterland is gehonoreerd. MDT staat voor maatschappelijke diensttijd. Code Hans gaat er met het Bureau Jongerenprojecten invulling aan geven. We beginnen op 1 april 2023. Meer informatie volgt. www.doemeemetmdt.nl