Individuele en sociale cliënt ondersteuning

Beetsterzwaag

(Geplaatst 01-03-2024)

Heb jij affiniteit met de zorg? En wil je je inzetten voor de cliënten van verpleeghuis Ikenhiem in Beetsterzwaag?

Je vindt Ikenhiem aan de rand van Beetsterzwaag, in een groene en bosrijke omgeving. De locatie kent zeven woongroepen met in totaal 58 cliënten. Iedereen heeft een eigen kamer. Elke woongroep heeft een gezamenlijke huiskamer waarin we samen activiteiten ondernemen als koken, eten, spelletjes doen en tv kijken. In het pand heerst een persoonlijke en gezellige sfeer.
In Ikenhiem bieden wij zorg en ondersteuning aan cliënten met een somatische aandoening, dementie of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Uw wensen en behoeften staan hierbij centraal. Dit doen we in een kleinschalige setting; cliënten wonen samen op een woongroep van zeven tot tien personen, waarbij de nadruk ligt op het dagelijks leven. We koken en eten iedere dag samen en wie kan en wil levert een bijdrage aan het huishouden. Denk aan klusjes als de aardappels schillen, handdoeken vouwen of de planten water geven. Het zijn de kleine dingen die het hem doen. In Ikenhiem wordt het leven dat u gewend was zoveel mogelijk doorgezet.

Voor de individuele ondersteuning en contact met een cliënt zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Het gaat om een individuele vrijwilliger voor een jonge vrouw die woont in Ikenhiem en een CVA heeft gehad. Mevrouw heeft door de CVA verschijnselen overgehouden en heeft daardoor een wisselend humeur. Mevrouw is mobiel en vind het leuk om een blokje om te fietsen met de duo fiets.

Heb je hiervoor interesse? Dan nodig ik je van harte uit voor een kennismakingsgesprek.

Contact:

Corrie de Vries

M: 06-23461672

E: c.devries@zuidoostzorg.nl