Wethouder Libbe de Vries fietst als vrijwilliger

Op het prikbord van deze website kan iedereen een bericht laten plaatsen dat te maken heeft met vrijwilligerswerk: mensen of organisaties die een vrijwilliger zoeken, maar ook mensen die vrijwilliger willen worden. Wethouder Libbe de Vries reageerde op een oproep op het prikbord en ging afgelopen dinsdag een eindje fietsen met Ype Kingma. Ype houdt heel erg van fietsen op zijn driewieler, maar langere tochten kan hij alleen maken met een fietsmaatje (kandidaten om mee te fietsen met Ype zijn nog steeds welkom). De wethouder onderstreept met zijn actie dat vrijwilligerswerk van groot belang is. Bovendien vraagt hij zo aandacht voor deze website, om nog meer vrijwilligers in Opsterland succesvol te koppelen aan een persoon of organisatie die wat hulp kan gebruiken. Ype werkt zelf ook als vrijwilliger, op manege Onder de Linde in Beetsterzwaag. Ook zij zoeken nog vrijwilligers. Halverwege de fietstocht tijdens de koffiepauze in Het Witte Huis in Olterterp repareerde de wethouder ook nog even de fiets van de moeder van Ype die meefietste. “Ik heb ooit nog gewerkt als fietsenmaker”, was het commentaar van De Vries die met Ype Kingma afsprak om binnenkort weer een stukje te gaan fietsen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *